image
Sursa foto: captură

ONG-urile, alarmate după anularea alegerilor locale: „Motivaţiile instanţelor de judecată subminează încrederea cetățenilor”

Coaliția civică pentru Alegeri Libere și Corecte, formată din organizaţii membre ale Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, sunt profund îngrijorate și alarmate de hotărârile emise de Judecătoria Chișinău și de Curtea de Apel Chișinău prin care nu s-a confirmat legalitatea alegerilor locale din 3 iunie.

Astfel, membrii Coaliţiei declară cu toată responsabilitatea că sunt în dezacord total cu motivația și argumentele invocate în vederea invalidării votului a peste din 240,000 de locuitori ai municipiului Chișinău.

„Considerăm că motivația deciziilor Judecătoriei Centru și a Curții de Apel este defectuoasă, neconcludentă și subminează și mai mult încrederea cetățenilor în independență și profesionalismul sistemului judecătoresc. Ne asumăm dreptul de a face uz de toate mijloacele legale pentru a apăra interesul public și a ne promova poziția expusă în cadrul Declarației de față”, spun membrii Coaliției civice pentru Alegeri Libere și Corecte.

Totodată, organizațiile semnatare solicită instanțelor judecătorești să revină la normalitate, să aplice cu bună credință prevederile legale și să caseze hotărârile emise de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, din 19 iunie 2018 și de Curtea de Apel Chișinău

Noutăţile partenerilor

comentarii: