image
Sursa foto: mediafax.ro

Rusia va achiziţiona zeci de avioane invizibile pe radare: Declaraţiile făcute de Vladimir Putin

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri seară că Rusia va achiziţiona 76 de avioane multirol Sukhoi Su-57, invizibile pe radare, până în anul 2028, informează agenţia de ştiri Tass.

„În viitorul apropiat vom semna un pachet de contracte pentru achiziţionarea de 76 de astfel de aeronave dotate cu armament modern de distrugere şi având infrastructura necesară", a declarat liderul de la Kremlin.

Potrivit preşedintelui rus, iniţial, "programul de înzestrare militară pentru 2028 stipula achiziţionarea a 16 astfel de avioane". Însă, în urma evaluării situaţiei, ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Şoigu, a raportat că producătorul a redus preţurile pentru avion şi echipamente cu 20%, lucru ce a oferit oportunitatea de a achiziţiona mai multe aeronave, a explicat Putin.

„Am fost de acord să achiziţionăm 76 de astfel de avioane, fără o creştere a preţurilor, în aceeaşi perioadă de timp ", a adăugat liderul rus.

Vladimir Putin a cerut dezvoltarea capacităţilor de luptă a avioanelor şi elicopterelor militare existente prin intermediul modernizării şi dotării cu echipamente şi arme moderne, menţionând în acest sens programul de modernizare pentru avionul de vânătoare supersonic MiG-31, folosit pentru dezvoltarea rachetei balistice Kinzhal.

Liderul rus a mai afirmat că este de părere că ar fi necesară şi modernizarea treptată a bombardierelor Tu-95, Tu-160 şi Tu-22M, scrie mediafax.ro.

Aeronava invizibilă pe radar Su-57, care a zburat pentru prima dată în ianuarie 2010, este un avion multirol de generaţia a cincea ce poate fi echipat cu o mare varietate de bombe şi rachete şi se remarcă prin super-manevrabilitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: