image
Sursa foto: Il gazzetino

Guvernatorul regiunii Veneto și-a cerut scuze, după ce a declarat că „chinezii mănâncă șoareci vii”

Guvernatorul regiunii Veneto, una dintre cele mai grav afectate regiuni de epidemia de coronavirus din Italia, şi-a cerut scuze sâmbătă pentru că a criticat China pentru răspândirea virusului şi pentru declaraţia sa potrivit căreia "chinezii mănâncă şoareci vii", relatează Reuters, citat de Agerpres.ro.

Luca Zaia a acuzat China pentru epidemia de coronavirus din Italia, soldată cu cel puţin 21 de decese, spunând că, spre deosebire italieni, chinezii nu au standarde bune de igienă.

"Igiena populaţiei noastre, veneţieni şi cetăţenii italieni în general, pregătirea culturală pe care o avem, constă în a face duş, a ne spăla, a ne spăla des pe mâini", a declarat vineri Zaia într-un interviu pentru postul Antena 3-Nord Est.

"Este o realitate culturală pentru care China a plătit un preţ ridicat pentru această epidemie pentru că i-am văzut mâncând şoareci vii sau chestii de genul ăsta", a mai spus el.

Cuvintele sale au provocat iritarea Ambasadei Chinei la Roma. "Într-un moment crucial ca acesta, când China şi Italia stau alături pentru a face faţă epidemiei, un politician italian denigrează poporul chinez. Acesta este un atac gratuit care ne lasă perplecşi", a scris ambasada Chinei pe Facebook. Oponenţi politici ai lui Zaia au denunţat şi ei comentariile acestuia, spunând că vor afecta relaţiile dintre cele două ţări.

Guvernatorul regiunii Veneto, membru al Partidului Liga (de dreapta), a declarat că intenţia sa nu a fost să jignească.

"Cuvintele mele au fost neinspirate, sunt de acord. Dacă cineva a fost jignit, îmi pare rău", a afirmat el sâmbătă pentru ziarul Corriere della Sera. "Am vrut să spun că, atunci când vine vorba de sănătate şi siguranţă alimentară, controalele diferă de la o ţară la alta", a declarat Luca Zaia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: