image
Sursa foto: trm.md

Eurovision 2020: Ce interpreți și trupe s-au calificat în a doua etapă a concursului național

20 de piese s-au calificat în etapa a doua a concursului național Eurovision în urma audițiilor live de aseară pentru selectarea reprezentantului Moldovei la Eurovision. La competiţie au participat 33 de interpreţi cu 34 de piese.

Cele 20 de piese au fost selectate de un juriu din componenţa căruia au făcut parte: compozitorul Anatol Chiriac, dirijorul Capelei Corale „Moldova” Gabriela Tocari, dirijorul Andriano Marian, preşedintele Uniunii Compozitorilor din Moldova Paul şi dirijorul Mihai Agafiţă.

Prin urmare, la cea de a doua etapă a concursului naţional vor concura:

trm.mdtrm.md

Finala concursului va fi organizată la data de 29 februarie, iar pentru selectarea câștigătorului va fi implicat televotingul.

Totodată, doi participanţi au fost excluşi din concurs. Este vorba despre interpreta Liusea Znamenski, care a depus cerere de excludere, și interpreta Diana Brescan, care nu s-a prezentat la audieri.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului va avea loc în Rotterdam şi va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 şi 14 mai, şi finala care va avea loc în data de 16 mai 2020. Competiţia muzicală, tradiţional, va fi difuzată în direct de Moldova 1 şi on-line pe www.trm.md.

Noutăţile partenerilor

comentarii: