image
Sursa foto: facebook.com/TroncotaConstantin

Proiectul Platformei DA privind două zile de votare în diasporă și dublarea buletinelor, respins de pe agenda Parlamentului

Proiectul de lege privind modificarea Codului electoral, care prevedea extinderea la două zile a procedurii de vot în străinătate, precum și suplinirea numărului de buletine de vot până la 10 mii, nu a fost susținut astăzi în Parlament.

Proiectul elaborat de fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr și depus la Parlament încă în luna mai curent prevede mai multe modificări ale Codului Electoral, principalele fiind extinderea până la două zile a procedurii de vot în străinătate, precum și suplinirea numărului de buletine de vot până la 10 mii, adică dublu decât limita de acum.

Venim în acest proiect și cu alte lucruri importante, cum ar fi introducerea tabletelor electronice, care ușurează procedura de vot și o limitează la câteva secunde. Proiectul a fost susținut de societatea civilă, Promo-LEX a venit cu anumite propuneri de îmbunătățire”, a spus autorul proiectului, deputatul Vasile Năstase.

Supusă votului includerea proiectului pe agenda ședinței de astăzi, nu s-au acumulat suficiente voturi. Doar 42 de deputați au votat pentru, de la vot abținându-se deputații socialiști, cei ai PP Șor, dar și câțiva din PD.

Deputatul PD Dumitru Diacov a ținut să menționeze, în context, că PD-ul va susține proiectul, doar că mai întâi fiecare partid trebuie să vină cu propuneri de îmbunătățire: „Da, noi suntem pentru, dar acest proiect trebuie să convină la toate partidele.”

Noutăţile partenerilor

comentarii: