image
Sursa foto: Getty Images

Ce l-a făcut pe Lewis Hamilton să semneze din nou cu Mercedes. În 2020 a egalat recordul lui Schumacher la titluri mondiale

Britanicul Lewis Hamilton, care a semnat un nou contract cu Mercedes pentru 2021, a explicat marţi, într-o conferinţă de presă, că vizează un al optulea titlu mondial, record pentru Formula 1, care ar fi "ultimul vis", însă nu "factorul decisiv" pentru a şti dacă el va continua sau nu în 2022, transmite AFP.

Întrebat dacă ar putea fi determinat să continue în cazul în care nu va deveni campion mondial în 2021, Hamilton a răspuns: "Nu vreau ca acesta să fie factorul decisiv. M-am apucat de cursele auto fiindcă îmi plac cursele şi cred că asta trebuie să fie întotdeauna în centrul a ceea ce fac.

Dacă tot ce vrei sunt recompensele, dacă tot ce vrei sunt titlurile, am impresia că te poţi rătăci. Sigur, este ultimul vis, dar nu cred că este neapărat factorul decisiv pentru a mă opri sau a continua. Mai degrabă: când îmi pun casca asta, mai am acest zâmbet când ies din garaj? În definitiv, îmi place asta?"

Hamilton a spus că, faptul că a semnat un contract pe un singur an, nu înseamnă că este mai puţin implicat: "Sunt pur şi simplu într-o poziţie privilegiată care nu mă obligă să semnez pe mai mulţi ani. Pot să văd cum se desfăşoară anul acesta, iar când suntem la mijlocul sau către sfârşitul lui, cine ştie cum vom sta, tot cu pandemia... Sunt însă, în continuare, foarte, foarte angajat în acest sport".

Hamilton a vorbit şi despre lupta sa împotriva discriminărilor, mai ales prin intermediul fundaţiei pe care vrea să o înfiinţeze împreună cu Mercedes, "obiectivul fiind să avem ceva de prezentat în iunie sau iulie".

"Sunt foarte mândru de Mercedes, care este deschis schimbării. Să înfiinţezi o fundaţie şi să investeşti bani, să împingi în direcţia unei adevărate schimbări sistematice în cadrul propriei noastre organizaţii, este fantastic.

Iar dacă facem cu adevărat ce avem de gând să facem, vom crea căi de acces pentru tinerii minoritari pentru ca ei să poată avea acces la disciplinele 'STEM' (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică - n. r.) şi sper cu adevărat că în viitor vom vedea că diversitatea va fi mai mare şi toată lumea va avea de câştigat", a spus el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: