image
Sursa foto: facebook.com/Sergiu Ungureanu

Nou termen limită pentru „Chișinău-Ungheni-Sculeni”; Drumul pe care au „răsărit” doi stâlpi trebuia să fie gata acum 4 ani

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni a fost extins până la finele anului 2022. Parlamentul a ratificat, astăzi, un amendament la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Ratificarea acestuia are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare, până la 30 noiembrie 2021 și prelungirea perioadei de implementare a proiectului propriu-zis până la 31 decembrie 2022.

Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova și BEI, în valoare totală de 75000000 EUR, a fost ratificat în aprilie 2011. Resursele contractului de finanțare sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță pentru implementarea proiectelor și de supervizare tehnică a lucrărilor de reabilitare.

Extinderea termenului de implementare a Proiectului de reabilitare a drumurilor a fost solicitată de Guvernul Republicii Moldova.

Conform contractelor, responsabile de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 „Chișinău-Ungheni-Sculeni”, ar fi companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia. Valoarea contractului este de peste 23 de milioane de euro, iar lucrările trebuiau să fie finalizate în luna iulie 2016.

Amintim că, acum câteva luni, pe rețelele de socializare au apărut imagini halucinante pe o porțiune din acest drum. Mai exact, în jurul a doi piloni de electricitate a fost turnat cu asfaltul, aceștia rămânând în mijlocul drumului. Imaginile au fost criticate dur de unii politicieni, activiști civici și internauți, care au făcut diverse glume pe seama acestora. Potrivit contractelor, lucrările de reparație trebuiau să fie finalizate încă în 2016.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: