image
Sursa foto: Profimedia Images

Nurcile ucise cu milioanele în Danemarca ies acum din morminte

Nurcile ucise în masă în Danemarca ies din morminte și provoacă groază în rândul danezilor.

Peste 10 milioane de nurci au fost ucise în masă și îngropate în gropi comune, pe terenurile armatei, după ce guvernul danez a anunțat că a fost înregistrată o mutație de coronavirus care a generat teama că s-ar putea transmite la oameni. Ulterior premierul țării a anunțat că nu sunt dovezi ale transmiterii mutației la om, iar săptămâna trecută același premier a recunoscut că încă din septembrie nu a mai existat nicio nurcă bolnavă în Danemarca, deși, o lună mai târziu, în octombrie, autoritățile au dispus uciderea a milioane de animale.

Un val de fotografii și clipuri video a inundat rețelele sociale în Danermarca, arătând animalele care par să iasă din gropile comune. „2020, anul nurcii mutant ucigașe”, sau „Fugiți, vin nurcile să se răzbune”, sunt mesajele danezilor pe rețelele sociale.

„Pe măsură ce corpurile se descompun, se pot forma gaze. Acest lucru provoacă umflarea pământului. În acest mod, în cel mai rău caz, nurca este împinsă afară din pământ”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției daneze, citat de The Guardian. El a mai spus că de vină ar fi pământul nisipos în care au fost îngropate animalele, mult mai ușor de împins în sus de către cadavrele în descompunere.

Poliția daneză a încercat să lupte cu fenomenul macabru punând mai mult pământ peste mormintele comune.

Presa locală a relatat că este posibil ca animalele să fi fost îngropate prea aproape de lacuri și de pânza freatică, existând temeri că acest lucru ar putea duce la contaminarea rețelei de apă potabilă.

„Se pare că nimeni nu cunoaște consecințele acestei situații”, a spus Susan Munster, membru al conducerii companiei de apă din Danemarca. „Trebuie să recunosc că este îngrijorător”, a adăugat ea.

Ministerul mediului a spus că fenomenul este doar „o problemă temporară legată de procesul de descompunere”, și că zona va fi monitorizată non stop până la instalarea unui gard de protecție care să țină departe oamenii și animalele de gropile comune ale nurcilor.

Purtătorul de cuvânt al poliției daneze a declarat că există pericolul ca bacterii dăunătoare să se afle în blana animalelor moarte și „nu este niciodată sănătos să stai prea aproape de animalele moarte„

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: