image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase cere DEMISII: „Avem temeri că nu toți cei din Diasporă vor reuși să voteze”

Candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase, solicită demisia ministrului de Externe, Oleg Țulea, și a șefului Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, după cozile enorme formate la secțiile de votare de peste hotare, existând astfel riscul ca nu toți cetățenii care au parcurs distanțe lungi să reușească să voteze.

Totodată, Platforma DA cere prelungirea termenului de votare până la epuizarea întregului număr de persoane aflate în vecinătatea secțiilor de votare.

„Platforma DA califică total inadecvată și extrem de politizată organizarea scrutinului în străinătate. Insuficiența numărului secțiilor de votare în Europa Occidentală a condus la aglomerarea acestora și îngrădirea dreptului constituțional pentru o mare parte din cetățenii noștri din Diasporă. Avem temeri justificate că aceste persoane nu vor reuși să voteze, chiar dacă au făcut eforturi uriașe pentru a ajunge la secții”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a cerut demisia lui Țulea și Cimil pentru „organizarea defectuoasă a procesului electoral”.

„Considerăm lipsită de viziune și rea credință a atitudinii acestora, iar aflarea în continuare în funcție ar fi o sfidare la adresa statului de drept și a Constituției”, a mai spus Andrei Năstase.

Totodată, Platforma DA cere suplinirea secțiilor de votare din străinătate cu funcționari ai ambasadelor pentru sporirea capacităților de procesare a votanților.

Precizăm că anterior formațiunea a propus Parlamentului modificarea legislației electorale, astfel ca scrutinul să fie organizat timp de două zile. Inițiativa a fost însă blocată în Comisia Juridică a Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: