image
Sursa foto: jurnal.md

Morari: Reținerea repetată, recent, a oamenilor lui Șor nu este decât show din partea lui Stoianoglo

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, susține că procurorul general Alexandr Stoianoglo minte și își face PR pe dosarul furtului miliardului, iar reținerea recentă, repetat, a persoanelor apropiate de Ilan Șor nu ar fi decât show.

Viorel Morari a amintit joi seara, la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, că aceste persoane au mai fost reținute anterior, în 2015. „Recent i-a reținut pe alți angajați, apropiați de-ai lui Șor, care au făcut anumite declarații precum că Denis Ulanov este implicat în furtul miliardului. Aceste declarații persoanele respective le-au făcut încă în 2015. Colegii mei i-au reținut atunci, iar ei au declarat că Șor este implicat în furtul miliardului. Evident că pe lângă Șor era Ulanov și restul. Șor a fost trimis în instanța de judecată atunci anume pentru acest fapt. Ce face procurorul general? Doar show! Ei au reținut persoane care au comis fapta în 2014”, a explicat Viorel Morari, care a amintit și despre reținerea în trecut a angajaților BNM, ținuți o lună-două în arest, după care au fost eliberați.

Morari a mai spus că societatea a avut mari așteptări de la noul procuror general, care însă în dosarul furtul miliardului nu a făcut nimic timp de un an, de când a preluat conducerea Procuraturii Generale. „Dl procuror general Stoianoglo minte. El a început a-și face PR, el vorbește bine în turcă atunci când trebuie”, este convins Morari.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție a criticat și ideea Procurorului General ca de furtul miliardului să se ocupe judecători specializați. În context, Morari a spus că dorința Procuraturii Generale de a crea complete de judecători specializați contravine Constituției și nu a fost văzută cu ochi buni nici de angajații din sistem. „Prin crearea completelor specializate, din câte înțeleg, vor exista doar două complete specializate, din start se cunoaște cine dintre judecători va examina anumite dosare în furtul miliardului. Este mai comod sau mai confortabil să subordonezi sau să controlezi șase judecători decât întreg sistemul”, a explicat Viorel Morari.

Reamintim, la începutul lunii decembrie a acestui an procurorii și ofițerii CNA a reținut 6 persoane în dosarul fraudei bancare, inclusiv pe fostul președinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrca, și ex-președintele UniBank, Dumitru Țugulschi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: