image
Sursa foto: Profimedia

Momentul în care Xavi s-a săturat de ”fițele” jucătorilor săi de la Barcelona: ”Atunci puneți 5 milioane € pe masă”

La primul sezon pe banca celor de la FC Barcelona, Xavi Hernandez (42 de ani) a încheiat pe poziția a doua în ierarhia finală din La Liga. A fost un an cu multe încercări pentru tehnicianul iberic.

Una dintre problemele pe care Xavi a fost nevoit să le gestioneze a fost situația financiară precară în care se află FC Barcelona în acest moment și nemulțumirile jucătorilor în legătură cu aceasta. Clubul catalan a fost nevoit să facă unele sacrificii pentru a rămâne pe linia de plutire, iar vedetele din lotul vicecampioanei Spaniei au cam strâmbat din nas.

La finalul lunii mai, Barcelona a fost solicitată pentru a juca un meci amical în Australia, contra unei echipe formate din cei mai buni jucători care evoluează la Antipozi. Pentru cele 90 de minute de spectacol, catalanii au încasat nu mai puțin de 5 milioane de euro, însă jucătorii lui Xavi nu ar fi vrut să facă acea deplasare lungă, spre nemulțumirea antrenorului.

”Jucăm acest meci pentru ca FC Barcelona să ne poată plăti salariile. Dacă nu vreți, atunci puneți cinci milioane de euro pe masă, din propriile buzunare, eu îi voi duce președintelui și nu mai mergem în Australia”, a fost mesajul lui Xavi pentru jucătorii săi, potrivit El Periodico.

Partida s-a jucat în cele din urmă la Sidney în fața a peste 70.000 de oameni, iar Barcelona s-a impus în fața A-Leagues All Stars, scor 3-2, grație reușitelor lui Ousmane Dembele, Adama Traore și Ansu Fati.

După ce primul sezon se poate spune că a fost de acomodare pentru Xavi Hernandez la Barcelona, tehnicianul a dezvăluit care sunt planurile grupării blaugrana pentru următorul.

”Nu sunt fericit, dar sunt mulțumit. În noiembrie, clubul era într-o formă proastă, dar ne-am calificat în Liga Campionilor și vom juca în Supercupă. Precum clubul, sunt o persoană exigentă, am făcut lucruri grozave, dar nu ne-am îmbunătățit suficient. Nu putem accepta un alt sezon fără trofeu. Vom câștiga trofee în sezonul viitor.

Am vorbit cu președintele și cu directorul sportiv. Trebuie să schimbăm unele lucruri, asta e clar. Echipa trebuie consolidată. Credem că clubul va putea face toate schimbările de care avem nevoie. Acum că ne-am îndeplinit obiectivele, credem că vom putea face ceea ce trebuie pentru a întări echipa așa cum ne dorim pentru sezonul viitor”, a declarat Xavi Hernandez, potrivit BarcaTV.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: