image
Sursa foto: Getty Images

Un Porsche ediție limitată, care i-a aparținut lui Diego Armando Maradona, a fost vândut pentru o sumă imensă

Bolidul Porsche 911 Carrera 2, pe care Diego Armando Maradona l-a achiziționat în perioada în care a evoluat pentru Sevilla, a fost vândut la licitație pentru aproape jumătate de milion de euro.

Lui Diego Armando Maradona i-a plăcut dintotdeauna să fie la fel de rapid pe șosele ca și pe gazon. În 1992, în timpul singurului sezon pe care l-a petrecut în tricoul celor de la Sevilla, "El Pibe d'Oro" a achiziționat un Porsche 911 Type 962 Carrera 2 WTL, decapotabil, evaluat de o casă de licitații din Paris la aproximativ 200.000 de euro. Însă prețul de vânzare a depășit cu mult așteptările.

Acest bolid este special nu doar pentru că i-a aparținut lui "El Diez", ci a fost și unul dintre cele doar 1.200 de exemplare care au părăsit poarta fabricii. Varianta de top modelului 911 de la Porsche disponibilă la începutul anilor '90, Carrera 2 are 250 de cai putere și poate atinge o viteză maximă de 200 km/h.

Astfel, fericitul cumpărător a fost nevoit să scoată 483.000 de euro din buzunar pentru a se plimba cu mașina care i-a aparținut celui mare mare fotbalist al tuturor timpurilor, după opinia multor specialiști.

Diego Armando Maradona iubea viteza, iar polițiștii andaluzi "i-au frânt aripile" chiar în centrul orașului Sevilla, în 1992, unde leganda argentiniană a fost prinsă conducând cu 180 de km/h.

Moartea lui Diego Armando Maradona, din cauza unui stop cardiac suferit pe 25 noiembrie, a îndurerat întreaga lume. El Pibe D'Oro a încetat din viață la 60 de ani, însă geniul său va dăinui peste timp, din Argentina până în cele mai îndepărtate colțuri ale planetei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: