image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Republica Moldova revine de astăzi la stare de urgență în sănătate publică; Ce activități sunt INTERZISE

În urma creșterii alarmante a cazurilor de infectări cu virusul Covid-19, începând de astăzi în Republica Moldova este din nou instituită stare de urgență în sănătate publică.

Astfel, începând de astăzi, 30 noiembrie, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la ora 22:00, iar unităților de alimentație publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00 - 7:00.

În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

În același timp, instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor. Pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă va trebui să fie asigurată munca la distanţă.

Totodată, orarul de călătorie al transportul public, inlcusiv numărul de unități de transport, va fi ajustat după necesitate în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei.

Se va admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic și evenimentelor festive cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, fiind respectate măsurile de sănătate publică și întocmite obligatoriu listele de evidență epidemiologică a evenimentului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: