image
Sursa foto: GettyImages

Coreea de Sud a înregistrat cea mai mare creştere a cazurilor de contaminare din ultimele 7 săptămâni

Coreea de Sud a înregistrat miercuri cea mai mare creştere a numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus din ultimele şapte săptămâni, în urma apariţiei unui focar de contaminare la un depozit de la periferia Seulului, informează AFP.

Coreea de Sud, care a fost o vreme a doua cea mai afectată ţară din lume de boala COVID-19, a fost lăudată şi dată drept model în lupta împotriva epidemiei.

Autorităţile au anunţat că alte 40 de cazuri de contaminare au fost înregistrate miercuri, ceea ce a majorat la 11.265 numărul de persoane infectate cu noul tip de coronavirus în Coreea de Sud.

Majoritatea cazurilor pozitive au fost înregistrate în aglomeraţia urbană Seul, cu o densitate a populaţiei foarte mare.

Aceasta este cea mai mare creştere de cazuri după anunţarea, pe 8 aprilie, a 53 de contaminări.

Un focar de contagiune, din 36 de persoane, a fost identificat la un depozit aparţinând unei societăţi de comerţ cu electronice, Coupang, situată în Bucheon, la periferia Seulului, potrivit Centrului sud-coreean pentru controlul şi prevenţia bolilor (KCDC).

"Se suspectează că la depozit nu au fost impuse regulile de bază" pentru prevenirea contaminărilor, a declarat ministrul-adjunct al sănătăţii Kim Gang-lip. "Dacă regulile de carantină nu sunt aplicate la locurile de muncă, aceasta poate duce la o contaminare masivă", a atenţionat ministrul-adjunct.

Coreea de Sud a început să relaxeze restricţiile impuse pentru combaterea coronavirusului.

Muzeele şi bisericile au fost redeschise, unele sporturi profesionale au fost reluate, inclusiv baseballul şi fotbalul, chiar dacă meciurile se derulează în spatele uşilor închise.

Miercuri, peste 2 milioane de elevi sud-coreeni au revenit la ore.

Seulul a reuşit să stăpânească epidemia fără a impune carantina totală, datorită unei strategii foarte agresive de testare în rândul populaţiei şi a respectării foarte riguroase de către populaţie a regulilor de distanţare socială.

Noutăţile partenerilor

comentarii: