image
Sursa foto: Getty Images

Real Madrid - Atletico Madrid 2-4: Trupa lui Simeone a câștigat a treia Supercupă a Europei din istorie

Atletico Madrid a învins-o pe Real Madrid, cu 4-2, și a câștigat Supercupa Europei pentru a treia oară în istorie. Partida s-a disputat pe Lillekulla Stadium din capitala Estoniei, Tallinn. Atletico Madrid a mai câştigat trofeul în 2010 şi 2012, de fiecare dată în calitate de deţinătoare a Ligii Europa. De altfel, Atletico era ultima câştigătoare a Ligii Europa care se impusese în Supercupă, în 2012.

Golurile au fost marcate de Diego Costa ('1 și '79), Saul ('98) și Koke ('104), pentru Atletico, respectiv Benzema ('27) și Ramos ('63 - penalty).

Diego Costa a preluat o pasă lungă de la Godin, l-a păcălit pe Ramos, a trecut și de Varane și a șutat puternic, din unghi, în vinclul porții, deschizând scorul. Karim Benzema a egalat din centrarea lui Gareth Bale, acesta având să fie scorul pauzei.

În repriza secundă, Ramos și-a adus echipa în avantaj, din penalty, după un henț al lui Juanfran, dar același Diego Costa a marcat pentru Atletico și a egalat din fața porții goale, acesta având să fie scorul după 90 de minute.

În prima repriză a prelungirilor s-a decis câștigătoarea, când Saul și Koke au marcat pentru Atletico, primul reușind o adevarată bijterie de gol.

Real a câștigat în sezonul precedent Champions League pentru a treia oară consecutiv, in vreme ce Atletico a castigat Europa League, pentru a treia oară în istorie.

A fost a patra întâlnire în ultimele cinci ediții ale Supercupei Europei între două formații spaniole. Însă a fost pentru prima dată când cele două forțe ale Madridului si-au disputat acest trofeu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: