image
Sursa foto: captură Facebook/European Parliament

Zelenski, prezent online la ședința Parlamentului European, aplaudat în picioare; „Demonstrați că nu renunțați la Ucraina”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a participat prin video conferință la ședința Parlamentului European, care se desfășoară în aceste momente la Bruxelles. Zelenski a fost aplaudat în picioare de europarlamentari și de înalți oficiali UE în momentul în care a apărut pe ecrane, dar și după discursul său, în care a spus că își dorește ca Ucraina să devină membru UE cu drepturi depline și a îndemnat Uniunea Europeană să nu renunțe la Ucraina.

jurnal.md
„Mă bucur că am reușit să vă unim atât de mult pe voi toți, țările UE, dar n-am știut că se va întâmpla cu asemenea preț. Acest preț e foarte mare - mii de oameni morți, două revoluții, un război, și 5 zile de invazie rusească. Îi vom învinge pe toți, sunt sigur de asta. Am câteva minute să vorbesc cu voi, pentru că avem pauze foarte scurte între lovituri și rachete. Noi pur și simplu luptăm pentru pământul nostru și libertatea noastră. Noi doar ne dorim ca copiii noștri să trăiască. Ieri 16 copii au murit. Și iar președintele Putin va spune că e o operațiune. Avem un popor foarte motivat. Acum luptăm pentru supraviețuire și asta e cea mai puternică motivație. Dar luptăm și pentru a fi membri cu drepturi depline ai Europei. Eu cred că noi astăzi arătăm că așa și este. Cu noi, Uniunea Europeană va fi cu siguranță mai puternică. Fără voi Ucraina va fi singură. Ne-am demonstrat puterea, am demonstrat că suntem, cel puțin, ca voi. Demontrați că sunteți alături de noi, demonstrați că nu renunțați la noi, demonstrați că sunteți într-adevăr europeni și atunci viața va învinge moartea, iar lumina va învinge întunericul”, a declarat Zelenski.

jurnal.md

Aici vedeți întreaga ședință:

European Parliament debates the EU's response to Russia’s invasion of Ukraine

🔴 LIVE: members of the European Parliament debate the EU's response to Russia’s invasion of Ukraine. Watch ⬇ Posted by European Parliament on Tuesday, 1 March 2022

Noutăţile partenerilor

comentarii: