image
Sursa foto: Jurnal.md

Șoldănești: Un pretins polițist, condamnat la ani grei de pușcărie, după un atac tâlhăresc; A bătut victima cu ciocanul

Un bărbat care a pretins că era polițist și a comis un atac tâlhăresc în orașul Șoldănești, în noaptea din 9 noiembrie 2017, a fost condamnat la 12 ani închisoare.

PCCOCS informează printr-un comunicat de presă că individul a pătruns în locuința unei familii cu copil nou-născut, împreună cu alți patru membri ai grupului criminal organizat din care făcea parte, cu speranța să-și însușească banii donați de invitații familiei la sărbătorirea cumetriei.

În acest scop, membrii grupului au tăbărât asupra capului familiei, îmbrăcați în uniforme de polițiști, înarmați și cu cagule pe cap. Aceștia nu au prezentat legitimații de polițiști, dar au declarat că desfășoară o operațiune antidrog, iar victima ar fi deținut substanțe narcotice cu scop de vânzare.

În baza acestui motiv inventat, așa-zișii „polițiști” i-au cerut suma de 5.000 de euro pentru soluționarea problemei. Însă, atunci când victima le-a declarat că nu deține așa o sumă de bani, aceștia i-au legat mâinile, i-au aplicat lipici pe gură și l-au bătut cu ciocanul.

Ca reacție la constrângerea la care a fost supusă victima, familia a cedat banii colectați la evenimentul de familie, precum și telefoanele mobile, ceea ce le-a cauzat un prejudiciu total de circa 48.000 de lei.

În privința altui membru al grupului criminal organizat, la solicitarea procurorilor, acesta a fost condamnat pe 7 august 2019, la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 9 ani și 6 luni, după ce și-a recunoscut vina, iar cauza i-a fost judecată în procedură simplificată.

Prin sentința din această săptămână, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost condamnat cel de-al doilea membru al grupului criminal originar din raionul Florești, cu vârsta de 30 de ani, care rămâne în stare de arest din primăvara lui 2019, până la rămânerea definitivă a sentinței. La această etapă, alți trei membri ai grupului criminal au fost anunțați în căutare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: