image
Sursa foto: digi24.ro

Grecia redeschide liniile de feribot către insule, dar și restaurantele, cafenelele și barurile

Grecia a redeschis liniile de feribot către insule și a permis restaurantelor, cafenelelor și barurilor să se redeschidă, informează The Guardian, citat de digi24.ro.

Deciziile au ca scop repornirea industriei de turism din Grecia înaintea redeschiderii hotelurilor din data de 15 iunie. Cafenelele au început să se umple în această dimineață în Atena. Angajații localulilor purtau măști, iar pe mese se vedeau sticle de dezinfectant de mâini.

Cursele cu feribotul au repornit, pe măsură ce guvernul permite treptat reluarea activităților turistice înainte ca hotelurile să înceapă să primească oaspeți, la 15 iunie, iar zborurile internaționale să fie reluate către destinațiile faimose, la 1 iulie.

Într-o țară dependentă de turism - 1 din 5 greci lucrează în acest sector, care constituie aproape 25% din PIB, oficialii încearcă să profite de gestionarea bună a pandemiei pe plan local și să salveze ce a mai rămas din sectorul turistic.

Redeschiderea granițelor nu este lipsită de riscuri. Cu mai puțin de 3.000 de cazuri confirmate și un bilanț de 172 de morți, există semne de întrebare referitoare la capacitate clinicilor rudimentare de pe insule de a gestiona izbucnirea unei epidemii. Până acum, insulele grecești au fost ferite de noul coronavirus.

Oficiali și angajați din sistemul medical național au fost trimiși pe insule izolate precum Kimolos, Folegrandos și Sikinos pentru a încerca să îmbunătățească infrastructura medicală înaintea sosirii turiștilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: