image
Sursa foto: Jurnal.md

Maia Sandu, despre căutarea lui Plahotniuc, Șor, Cavcaliuc și Platon: „Cererile de extrădare au fost cam neserioase”

Președinta Maia Sandu a scos la iveală dezinteresul instituțiilor de drept ale R. Moldova în procesul de căutare a lui Vlad Plahotniuc, Ilan Șor, Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon. Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, șefa statului a dat de înțeles că cei patru au fost căutați până acum doar formal.

Maia Sandu a anunțat jurnaliștii că discută cu toți președinții altor state, cu care se întâlnește, despre „escrocii cei mai mari ai R. Moldova”, referindu-se la Plahotniuc, Șor, Cavcaliuc și Platon. Atât omologii săi, cât și alți partenerii externi, sunt de acord să ajute R. Moldova în vederea reținerii și extrădării celor patru, a menționat șefa statului, dar pentru aceasta dialogul politic nu este suficient și este nevoie și de contribuția Procuraturii.

„Am primit informații din partea unor organe de drept din alte țări în care mi s-a spus că solicitările de extrădare nu au fost făcute corect, nu au fost suficiente, cam neserioase. Acum trebuie să fie refăcute, însă lucrurile nu pot fi făcute într-o săptămână. Din start instituțiile de drept din Moldova nu au făcut solicitările corect”, a declarat Maia Sandu.

Jurnal.md a atras atenția la faptul că Plahotniuc, Șor, Cavcaliuc și Platon nu figurează în nicio listă a persoanelor anunțate în căutare de R. Moldova la nivel național și internațional. Șefii Inspectoratului General de Poliție și ai Poliției de Frontieră s-au eschivat să ne dea explicați în acest sens, iar fostul șef al Procuraturii mun. Chișinău consideră că este vorba fie de neglijența, fie de tâmpenia instituțiilor noastre de drept.

comentarii: