image
Sursa foto: CNA

Doi angajați ai postului vamal și doi polițiști, bănuiți că ar fi primit regulat mită de la transportatori

În această dimineață, ofițerii Direcției integritate și supraveghere din cadrul Serviciului Vamal în comun cu ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat acțiuni de urmărire penală la punctul de control Gura Bâcului.

Acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate într-un dosar de corupție, în care doi angajați ai postului vamal intern de control Gura Bâcului și doi polițiști care activau în zona de control sunt bănuiți că ar fi primit regulat mită de la transportatori, pentru a le facilita regimul de trecere prin acest post vamal.

În urma perchezițiilor, de la ghișeele, amplasate pe teritoriul postului vamal, au fost ridicate mai multe dispozitive electronice și înscrisuri relevante pentru cauza penală.

Atât vameșii, cât și polițiștii urmează să fie chemați la CNA pentru a fi audiați în calitate de bănuiți. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Totodată, Serviciul Vamal a demarat o investigație internă și acordă întregul suport organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere în conformitate cu normele legale.

comentarii: