„Raportul Kroll și toate documentele de investigație legate de frauda bancară se află la procuratură. BNM nu deține acest raport și nu are cum să îl publice”, a explicat Armașu într-un interviu oferit pentru presă.

Potrivit lui Armașu, BNM a oferit „toate informațiile de care a dispus pentru efectuarea acestei anchete, imediat după ce au fost primite de către BNM, în luna martie 2018, au fost transmise Procuraturii Anticorupție.

„Măsura în care publicarea acestor informații poate dăuna procesului anchetei, precum și oportunitatea publicării lor urmează a fi stabilite de organele de anchetă”, a adăugat Armașu.

Amintim că, Parlamentul European a cerut, într-o rezoluție adoptată în noiembrie 2018, publicarea rapoartelor Kroll în totalitate. Europarlamentarii au constatat cu îngrijorare că „ancheta asupra acestui caz a fost condusă destul de ineficient”.

Forul european a mai atenționat că instanțele judiciare trebuie să examineze cu promptitudine cazurile aflate în curs sau în curs de investigare, „în special cele ale lui Ilan Șor, în cadrul audierilor deschise”.