image
Sursa foto: GettyImages

Ursula von der Leyen a felicitat și mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova

Ursula von der Leyen a felicitat și mulțumit României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în lupta pentru combatarea pandemiei de coronavirus.

„Mulțumesc România pentru trimiterea a aproape 2 milioane de obiecte de echipament medical - precum măști și mănuși - în Republica Moldova, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Un gest frumos de solidaritate europeană”, a scris șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe Twitter, transmite Digi24.

Republica Moldova a primit azi, 19 februarie, ajutorul umanitar oferit de România, constând în echipamente medicale şi de protecţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Ajutorul, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldoveneşti), constă în 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti FFP3, 100.000 de combinezoane, 100.000 de mănuşi de unică folosinţă, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul Preşedinţiei Republicii Moldova.

Ceremonia publică de predare a asistenţei umanitare a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău şi a fost transmisă live pe pagina de Facebook a preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Maia Sandu a mulţumit României pentru ajutor şi a afirmat că se bazează pe sprijinul tuturor ţărilor din UE pentru a putea avea acces la vaccinul împotrivia COVID.

Ambasadorul Peter Michalko a subliniat, vorbind în limba română, că ajutorul României este vital şi vine să arate că UE este alături de cetăţeni şi că mecanismul UE este eficient pentru a oferi ajutor rapid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: