image
Sursa foto: cna.md

Un bărbat, reținut pentru corupere pasivă: Complicele său, un angajat al ASP, căutat de forțele de ordine

Un angajat al SRL „Autospace” a fost reținut, aseară, de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuit de corupere pasivă. Complicele acestuia, un angajat al Agenţiei Servicii Publice, a reușit să fugă de la faţa locului, iar în prezent se întreprind acţiuni de căutare.

Bărbaţii sunt bănuiţi că ar fi pretins de la un cetăţean 200 de euro, pentru a urgenta înmatricularea unui automobil. Acesta din urmă i-a denunţat la CNA, iar organul de urmărire penală a demarat o anchetă în acest caz pentru corupere pasivă.

Aseară, denunţătorul a transmis banii unuia dintre bănuiţi, sub controlul CNA, celălalt bănuit reuşind să se eschiveze de la urmărire, deplasându-se într-o direcţie necunoscută şi abandonând automobilul într-o localitate din afara capitalei.

Astfel, angajatul „Autospace” a fost reţinut, în privinţa complicelui său fiind întreprinse acţiuni de căutare. Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă până la 10 ani de închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: