image
Sursa foto: as.com

Surpriză URIAŞĂ la Barcelona! Campioana Spaniei s-a înţeles deja cu un antrenor care a făcut SENZAŢIE în Europa

Ernesto Valverde va pleca în vară de la Barcelona. Tehnicianul în vârstă de 55 de ani mai poate fi salvat doar de câştigarea Ligii Campionilor.

Antrenorul Ernesto Valverde este ca şi plecat, în vară de la Barcelona. Supranumit "Txingurri", Valverde (55 de ani) este acuzat că a pierdut deja o parte a vestiarului, dar şi de jocul modest practicat de echipa sa în actuala stagiune.

Mai mult, nici rezultatele nu-l ajută foarte mult pe Valverde, care ar urma să plece în vară de la Barcelona, echipă pe care o antrenează din 2017. Doar un eventual succes în UEFA Champions League l-ar mai putea salva teoretic pe Valverde, dar chiar şi-aşa, şansele sale sunt reduse.

Doi olandezi se luptă pentru scaunul actualului antrenor al Barcelonei. Dacă Ronald Koeman este văzut în acest moment doar ca o alternativă, marele favorit al conducerii, şi mai nou şi al fanilor, a devenit Erik ten Hag, antrenorul lui Ajax.

În vârstă de 49 de ani, Ten Hag a impresionat în stagiunea trecută şi continuă să o facă şi în acest sezon pe banca lui Ajax. Olandezul, fost fundaş central de meserie, are câteva avantaje importante.

Este un tehnician care se pliază pe filosofia Barcelonei, chiar dacă nu a jucat niciodată în afara Olandei. Mai mult, el este un adept al şcolii Johan Cruyff, atât de importantă pentru ADN-ul catalanilor. Erik ten Hag este şi un tehnician apropiat de jucători, căruia îi place să promoveze fotbalişti tineri, ceea ce Barcelona îşi propune şi de aici încolo să facă.

Olandezul ar fi refuzat în ultimele săptămâni propunerea lui Bayern Munchen, tocmai pentru că ştie că din vară ar urma să o preia pe Barcelona. Discuţiile ar fi început deja din aceasta perioadă, iar în următoarele luni ar urma să fie definitivate. Din decembrie 2017 la Ajax, Ten Hag a pierdut (atenţie) doar 9 meciuri pe banca "lăncierilor", din cele 97 disputate.

Şi-a trecut în cont titlul, Cupa şi Supercupa Olandei şi a dus Ajax până în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a eliminat nume grele din fotbalul european, precum Real Madrid sau Juventus. Erik ten Hag a mai antrenat Go Ahead Eagles şi Utrech, precum şi formaţia secundă a lui Bayern Munchen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: