Membrii democraţi ai Comisiei Juridice din Senat, condusă de republicanul Lindsey Graham, au cerut în mai multe rânduri să îl audieze pe Mueller, care a fost și directorul FBI.

La scurt timp după publicarea raportului Mueller, la mijlocul lunii aprilie 2019, Lindsey Graham a spus totuşi că nu vrea să îl convoace. "S-a terminat", a declarat el atunci.

Însă senatorul a revenit asupra deciziei sale duminică, la o zi după publicarea de către Washington Post a unui articol de opinie al lui Robert Mueller.

Fostul procuror special a reacţionat la anularea de către Donald Trump a pedepsei cu închisoarea împotriva lui Roger Stone, un prieten al preşedintelui american, condamnat pentru delicte legate de ancheta rusă.

Robert Mueller a apărat integritatea anchetei sale, atacată constant de Donald Trump şi de susţinătorii săi ca nefiind imparţială.

El a subliniat de asemenea că Roger Stone rămâne "un condamnat, pedepsit pe drept".

"Aparent, Mueller vrea şi este capabil să îşi apere ancheta într-un editorial din Washington Post", a reacţionat Lindsey Graham, susţinător ardent al lui Donald Trump, într-un comunicat.

Reamintind că membrii democraţi ai Comisiei Juridice au cerut în trecut să îl audieze pe Robert Mueller, Lindsey Graham a spus că această "solicitare va fi aprobată".

În iulie 2019, Robert Mueller a fost deja audiat de Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor, care a fost nevoită să îl convoace pentru că el nu a dorit să fie audiat.

În timpul audierii, el s-a arătat extrem de prudent şi echilibrat în afirmaţii.

Raportul Mueller nu a demonstrat o eventuală înţelegere secretă între echipa de campanie a lui Trump şi puterea rusă.

În schimb, raportul a arătat că apropiaţi ai lui Donald Trump au avut numeroase contacte cu intermediari ruşi şi că Rusia a intervenit în campania prezidenţială din 2016, cu intenţia de a-l favoriza pe candidatul republican.

Peste 30 de persoane au fost inculpate pentru fapte legate de această anchetă.