„Orice schimbare ne dă un pic peste cap pentru că ne obligă conștient sau nu la un soi de adaptare. Toate lucrurile acestea vin și se reflectă undeva în interiorul nostru că niste prescripții de dezamăgire, emoții negative care pot lua diferite forme”, a declarat psihologul român Jeni Chiriac.

Aceasta susține că putem învinge starea de rău provocată de o iarnă doar cu soare prin conștientizarea la nivel personal a încălzirii globale.

„Nu este de ajuns să văd din când în când la știri că vremea se schimbă, am nevoie să interiorizez acest lucru, să îmi dau seama cum mă influențează pe mine acest lucru. Fiecare dintre noi suntem condiționați de mediul exterior, din acest motiv apare și vulnerabilitatea. Modul negativ apare mai ales dacă nu tot timpul reactualizăm în mintea noastă faptul că exista această schimbare climatică care, într-adevar, are consecințe cât se poate de vizibile”, a mai spus psihologul.

În această iarnă, în Republica Moldova a nins doar câteva zile la sfârșit de decembrie în localitățile din nordul țării.

Climatologii atrag atenția că acestea sunt efectele încălzirii globale, iar ierni tot mai blânde vom avea și pe viitor.