image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon, despre perchezițiile la domiciliul său: „Nu cred că SIS nu a informat-o pe Maia Sandu despre operațiune”

Avocații lui Igor Dodon au contestat vineri, 27 mai, aplicarea arestului la domiciliu pe numele acestuia.

Igor Dodon anunță într-o postare plasată pe pagina sa de facebook că luni, 30 mai, dupa consultarea cu avocatii, va face public recursul asupra deciziei de a fi arestat la domiciliu. El a mai adăugat că „dosarul este comandat politic” și că a fost arestat „fără a avea temei real pentru așa ceva”.

„Sunt foarte periculoase și îngrijorătoare scurgerile în presă a probelor pe parcursul perchezițiilor ce au durat cca 12 ore în locuința mea. Am văzut personal cum unii dintre ei, față de mine, făceau poze la diferite documente, care, doar câteva minute mai târziu, au fost publicate în mass-media. Au încetat să facă scurgeri doar după obiecțiile avocaților mei. Este penibilă minciuna lansată ulterior de procurori, precum că avocații ar fi livrat aceste materiale, cu care presa pro-guvernamentală m-a atacat manipulator”, scrie Igor Dodon.

Cât privește declarația președintelui Maia Sandu, precum că a aflat despre arestarea lui Igor Dodon din presă, fostul președinte precizează că la percheziții a fost implicat grupul ALFA de la SIS care e subordonat Președintelui RM.

„Nu cred că șefii SIS, MAI, Procuraturii, CNA, nu au informat-o pe Maia Sandu despre o astfel de operațiune specială, în cadrul căreia va fi percheziționat cu mascați și reținut un fost președinte al țării. Nici un conducător al instituțiilor implicate nu risca să meargă la așa ceva fără a pune la curent președintele republicii, căruia i se subordonează instituțional”, a mai opinat Dodon.

Amintim că și procurorii anticorupție au contestat cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana din 26 mai prin care s-a dispus plasarea în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, a ex-președintelui Igor Dodon. Procurorii au solicitat aplicarea măsurii sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile, cu executarea acesteia în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Procurorii și-au motivat recursul prin netemeinicia deciziei instanței de judecată. Igor Dodon este învinuit pe patru capete de acuzare: corupere pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Noutăţile partenerilor

comentarii: