image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: „Ne opunem cu vehemență acordului privind construcția hidrocentralelor pe Nistru; Este un adevărat pericol”

Hidrocentralele care ar urma să fie construite pe râul Nistru sunt un adevărat pericol și vor afecta alimentarea cu apă potabilă a capitalei, dar și soarta a milioane de oameni care trăiesc în zonele riverane. Declarația a fost făcută de candidatul forțelor antioligarhice la alegerile din capitală, Andrei Năstase, în legătură cu negocierile Republicii Moldova cu Ucraina în privința intenției Kievului de a construi șase hidrocentrale pe Nistru.

Referindu-se la această problemă, Andrei Năstase a menționat că „noi ne opunem cu vehemență împreună cu specialiștii în mediu, pentru ca acest lucru să nu se întâmple în detrimentul cetățeanului, în detrimentul locuitorilor Chișinăului”.

„Cunoaștem foarte bine, Platforma DA este poate unicul, sau printre primele partide care a reacționat atunci când s-a flat despre această înțelegere obscură dintre cele două guverne oligrahice de la Kiev și de la Chișinău, atunci când se punea în pericol râul Nistru, atât sub aspectul unei catastrofe ecologice, unei catastrofe umanitare. Pentru că se știe foarte bine, câteva milioane de oameni ar rămâne fără apă potabilă dacă s-ar construi cele șase hidrocentrale, așa cum intenționează cele două guverne”, a declarat Andrei Năstase în cadrul dezbaterilor de la postul de televiziune TV 8.

„Noi am reacționat de fiecare dată, acum două săptămâni am făcut și o conferință de presă în acest sens. Este adevărat, 85% din apa potabilă cu care se alimentează Chișinăul provine din Nistru, iar un asemenea acord ar pune în pericol locuitorii din Chișinău, inclusiv din suburbii, dar și o bună parte a populației limitrofe râului Nistru”, a adăugat candidatul unic al forțelor antioligarhice la alegerile din capitală.

În context, Andrei Năstase a menționat că una dintre acțiunile sale în calitate de primar al capitalei va fi modernizarea apeductelor și fântânilor de canalizare.

„Vom atrage fonduri de la partenerii noștri de dezvoltare și, bineînțeles, în parteneriat cu mediul de afaceri, cu locuitorii Chișinăului, să găsim soluții benefice tuturor”, a punctat Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: