image
Sursa foto: jurnal.md

Cazul Aeroportului: Platforma DA solicită sesiune extraordinară a Parlamentului și lui Dodon să convoace de urgență CSS

Platforma DA îi cere președintelui Igor Dodon să convoace de urgență Consiliul Suprem de Securitate în cadrul căreia să fie examinat subiectul cedării Aeroportului Internațional Chișinău oligarhului rus Andrei Goncearenko. Totodată, fracțiunea PPDA a anunțat că va aduna semnături pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului.

„Guvernul precedent s-a adresat în instanța de judecată, dar vedem că, timp de trei luni, practic nu se face nimic. Instanța nu a anunțat măcar data când va examina această chestiune. Nu vedem evoluții nici în investigarea cazului de către Procuratură. Când luăm aceste momente împreună, putem să ajungem la concluzia tristă că securitatea RM este pusă în pericol. Dodon achită nota de plată pentru Rusia cu acest control asupra Aeroportului. Chiar și Dodon a recunoscut că autoritățile nu au știut. Îi dau crezare, el deja de mult timp nu face parte din autoritățile statului, ci reprezintă interesele altor forțe din exterior”, a declarat Alexandru Slusari.

Membrii fracțiunii Platformei DA au acuzat actuala guvernare că acționează „în stil plahotniucist”, când toate evenimentele obscure se produc în perioada sărbătorilor. „Vedem că Dodon este cel mai bun elev al lui Plahoniuc în implementarea acestor combinații în detrimentul cetățenilor”, a adăugat Slusari.

„Am așteptat ca noul procuor general să preia acest dosar, dar vedem că nu se întâmplă nimic. Vrem să știm ce fel de acord a dat Guvernul ca să se schimbe proprietarul, când a fost dat? Atât timp cât există un litigiu, pentru că Guvernul Sandu a contestat în instantă, Aeroportul nu poate fi transmis nimănui. Vreau să-l întreb pe Dodon de ce și-a schimbat opinia”, a adăugat Igor Munteanu.

Fracțiunea Platforma DA a anunțat că va colecta semnături pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, în cadrul căreia premierul Ion Chicu să prezinte un raport în plen cu privire la situația Aeroportului.

„Ulterior, vom examina oportunitatea depunerii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului”, a mai spus Alexandru Slusari.

Compania Avia-Invest, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, a confirmat astăzi că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei Komaksavia Airport Invest Ltd, care deține 95% din Avia-Invest. Beneficiarul companiei Komaksavia Airport Invest Ltd este oligarhul rus Andrei Goncearenko.

Noutăţile partenerilor

comentarii: