image
Sursa foto: jurnal.md

Trei angajați INSP reținuți pentru îmbogățire ilicită, fals în declarații și corupere pasivă - plasați în penitenciarul 13

Cei trei angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), reținuți acum două zile în urma mai multor percheziții, au fost plasați în arest preventiv în Penitenciarul 13.

„În rezultatul examinării demersurilor procurorilor anticorupție, de aplicare a arestului preventiv în privința angajaților INSP, magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana au decis aplicarea în privința unuia dintre ei a măsurii de arest preventiv pe un termen de 20 zile cu executare în Penitenciarul nr.13. În privința altor doi, inclusiv șeful de serviciu vizat, a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare la fel în Penitenciarul nr.13”, a precizat pentru Jurnal.md procurorul Mariana Cherpec.

Precizăm că cei trei sunt cercetați pe faptul îmbogățirii ilicite, falsului în declarații, precum și corupere pasivă.

Acum două zile, SIS, de comun cu Procuratura Anticorupție și Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, au efectuat percheziții la domiciliile, birourile și automobilele de serviciu și personale ale unui șef și ale altor doi angajați din cadrul INSP.

Potrivit procurorilor, aceștia au pretins și au primit, inclusiv prin estorcare, mijloace bănești de la șoferi, sumele oscilând între 200 și 600 de euro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: