image
Sursa foto: twitter.com/SANParksKNP

O familie de lei a fost surprinsă dormind pe o șosea din Africa de Sud, după ce țara a intrat în izolare

Un angajat al parcului național Kruger din Africa de Sud a fotografiat o familie de lei care dormea pe o șosea, în timpul măsurilor de izolare instituite în statul sud-african, scrie BBC.

Richard Sowry a descoperit, în timp ce patrula prin parc, o familie de lei care dormea pe o șosea care ar fi fost în mod normal plină de mașinile turiștilor.

Parcul Kruger, la fel ca altele din Africa de Sud, este închis din data de 25 martie, iar animalele par să fi observat lipsa oamenilor, scrie Digi24.

De obicei, leii sunt văzuți pe șosea de angajații parcului doar noaptea.

Richard Sowry a văzut leii care dormeau pe drum în timp ce patrula prin parc, s-a apropiat la doar cinci metri de ei și i-a fotografiat. Felinele nu au fost deranjate de prezența lui.

„Leii sunt obișnuiți cu oamenii în mașini", a spus Sowry. "Au o teamă instinctivă față de oamenii pe jos, deci dacă m-aș fi apropiat fără mașină nu m-ar fi lăsat să ajung așa aproape".

În mod normal, Sowry spune că vedea lei dormind pe șosea în nopțile mai friguroase de iarnă, când smoala păstrează mai bine căldura de peste zi.

Temerea angajaților parcului este că leii vor considera drumurile un loc sigur pe viitor, doar pentru că acum sunt necirculate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: