„M-au lovit și pe mine, că mi-a spus să scot cerceii și nu i-am scos. Mi-a tăiat urechea stângă tot, și de deasupra. Pe față, la gât tot sunt tăiată”, a declarat victima.

Femeia de 57 de ani este internată în Secția Traumatologie din cadrul Spitalului Raional Glodeni. Medicii au interzis echipei de filmare să comunice cu femeia din cauza carantinei. În schimb, la telefon, Valentina Păucă a povestit pentru Nordnews despre calvarul prin care a trecut.

„Așa și a spus, că în această seară cineva din voi trebuie să moară, dar, e posibil să muriți amândoi. S-a bătut joc de noi, a lăsat casa oarbă de sânge. M-a pus în genunchi să jur că nu o să-l denunț la poliție. Eu ca să scap, am jurat, doar ca să plece. Nu aveam nici eu putere. El așa mi-a spus, că dacă îl denunț, el are prieteni în spate”, a povestit femeia.

Rudele victimei spun că tatăl suspectului ar încerca să facă presiuni asupra femeii, ca aceasta să nu depună mărturii împotriva feciorului său.

„E jălos .. Încearcă să vorbească cu mătușa ca să-l ierte. Asta nu este de iertat. Eu așa am înțeles de la Valentina, că el i-a luat 170 de euro, 2 mii de lei, iar un cercel am găsit eu, aici, s-a întâmplat miercurea trecută”, a spus ruda.

Reporterii Nordnews au încercat să vorbească cu tatăl făptașului, însă acesta nu a fost de găsit.

Vecinii sunt șocați de cele întâmplate și nu-și pot explica gestul tânărului de 26 de ani.

„Parcă știu că era băiat cuminte, se saluta când trecea”.

„Parcă sunt oameni cuminți, dar ce s-a întâmplat cu băiatul lor, nu știu nimic”.

„Nu am auzit nimic rău de ei. Eu m-am întâlnit azi cu tatăl lui în Glodeni, s-a dus la băiat la Bălți. E o rușine pentru părinți și pentru neamurile lor”, au menționat vecinii.

Potrivit procurorilor, la domiciliul suspectului, Cristian Lefter au fost depistate substanțe narcotice. Pentru violența de care a dat dovadă, dar și omorul bărbatului de 54 de ani, tânărul riscă până la 15 ani de închisoare.

În prezent, făptașul se află în arest preventiv pentru 30 de zile la penitenciarul nr. 11 din Bălți.