image
Sursa foto: someseanul.ro

O gravidă și fătul ei de 38 de săptâmâni au murit subit în spitalul raional din Cimișlia

O gravidă și fătul ei de 38 de săptâmâni au murit la spitalul raional din Cimișlia. Totul s-a întâmplat în noaptea de 10 spre 11 octombrie. Gravida a fost adusă cu ambulanța și a fost lăsată sub supraveghere, fiind suspectată de o infecție respiratorie acută.

Tânăra a murit puțin peste miezul nopții. Cauza decesului ar fi disecție de aortă cu tamponadă acută a cordului, scrie sanatateinfo.md.

„Gravida a fost adusă pe data de 10 octombrie la ora 17:00 de către serviciul de urgență cu suspecții respiratorii virale acute, cu o temperatură aproape în limitele normei, subfebrilă, cu clinică minoră de cefalee. Medicul de gardă a luat decizia de a rămâne sub supraveghere, având parametrii fiziologici normali. Se afla sub supraveghere în UPU, noaptea era monitorizată, medicul a văzut-o la 1:00 și peste o oră și jumătate ea a decedat. La internare nu a trezit vreo suspecție cu riscuri înalte, de aceea a fost lăsată sub supraveghere. Este o stare nu foarte des întâlnită”, a spus directoarea Spitalului Raional Cimișlia, Mariana Florea.

Potrivit spuselor directoarei, gravida ar fi trebuit să se prezinte pe 9 octombrie la medicul ginecolog ca să fie trimisă la Institutul Mamei și Copilului, dar nu ar mai fi venit. Aceasta ar fi fost consultată pe data de 8 octombrie de către medicul oftalmolog, fiind suspectată de subluxație cristalină, sindrom Marfan. Avea interdicție de a naște fiziologic, de aceea medicul ginecolog i-ar fi recomandat să se prezinte a doua zi la spital pentru a fi trimisă la IMC, unde urma să fie spitalizată și să nască.

Sursa menționează că nu cunoaște dacă în momentul când a fost adusă cu ambulanța femeii i s-ar fi făcut ECG sau alte investigații, ce medici mai exact au văzut-o, cert este că medicul de gardă nu știa nimic despre starea ei. De asemenea, nu este clar la această etapă dacă fătul putea fi salvat sau nu.

„Când a fost adusă la spital cu urgența, doctorul de gardă nu a avut nicio informație despre cine este doamna și de ce este suspectată”, spune Mariana Florea.

Sanatateinfo.md scrie că în spitalul raional nu există medic cardiolog.

Potrivit administrației, pe acest caz a fost formată o comisie, în care sunt implicați și specialiști de la Ministerul Sănătății și anume aceștia ar urma să răspundă la toate aceste întrebări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: