„Cu un mesaj comun puteam să venim în cazul în care coordonam mai bine ședințele consiliilor, dacă se întâmpla să coincidă în aceeași zi. Mesajele noastre au fost comunicate la diferență de o zi. În rest, specialiștii speculează atunci când spun că pozițiile sunt diferite. Este o decizie foarte clară”, a declarat președinta PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV.

„Mesajul nostru este exact același. Unul mai elaborat, altul mai puțin elaborat, dar același - vă invităm să fiți determinați să demarăm procesul de demafiotizare a acestei țări. Trebuie cu toții să scăpăm de Plahotniuc. Și așteptăm un angajament ferm din partea tuturor socialiștilor, să ne asigure pe noi, să asigure societatea, să-și asigure propriii alegători, că vor să-l doboare pe Plahotniuc, vor să se bată cu sărăcia și corupția din țară”, a menționat și liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

În context, liderul DA a ținut să menționeze că, din păcate, oamenii s-au obișnuit că în partide deciziile le ia, de obicei, un singur om și de aceea, probabil, pentru unii pare straniu ceea ce înseamnă, de fapt, democrație internă într-o formațiune.

„Niște jurnaliști ne întrebau astăzi dacă am știut care este decizia PAS, dacă doamna Sandu mi-a spus care va fi decizia. Eu bănuiesc că nici doamna Sandu nu știa care va fi decizia, așa cum nici eu nu știam care va fi decizia la noi. Oamenii s-au obișnuit, și aici este o mare problemă, că deciziile pentru niște foruri, pentru consilii, congrese, le lua un singur om - cel cu sacul cu parale. Iată că sunt două partide în RM, în care lucrurile se întâmplă cu totul altfel. Avem democrație internă, funcțională”, a punctat Năstase.