image
Sursa foto: border.gov.md

Acte falsificate, depistate la trecerea frontierei moldo-române: Ce au declarat persoanele la audieri

Documente străine și mldovenești cu semne rezonabile de falsificare au fost depistate la controlul trecerii frontierei de stat, în punctul de trecere a frontierei Costești. Documentați pentru uz de acte falsificate sunt patru cetățeni ai Republicii Moldova.

Doi dintre aceștia au fost descoperiți în fluxul pasagerilor unei rute ce revenea în țară din Cehia. Din declarații s-a aflat că ambele persoane ar fi oferit câte 500 de euro pentru a intra în posesia permiselor de conducere, unul ar fi emis de autoritățile ruse, iar altul - moldovenești.

În alt caz, printre pasagerii cursei care pleca spre Cehia a fost identificat moldoveanul care avea asupra sa o carte de identitate bulgărească falsificată. La audieri, cetățeanul a comunicat că a achiziţionat documentul anul trecut în Cehia, când s- a angajat la locul de muncă. L-ar fi costat 350 de euro.

Încheie șirul ilegalităților un pasager al rutei Moldova-Franța. Acesta deținea un permis de conducere moldovenesc cu indici de contrafacere. Același tertip, a apelat la intermediari, pe când se afla la muncă în Franța, și ultimii în schimbul a 150 de euro i-au perfectat actul cu pricina.

În continuare, cercetările se desfășoară cu scopul elucidrii circumstanțelor și atragerii la răspundere a făptașilor. Documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: