image
Sursa foto: ansa.gov.md

Stafilococul prezent în unul din produse alimentare, cauza intoxicării elevilor de la gimnaziul Cioc-Maidan

Mai mulți elevi ai gimnaziului din satul Cioc-Maidan care au avut de suferit în urma toxiinfecției alimentare rămân spitalizaţi, iar starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în colaborare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), au efectuat o anchetă epidemiologică în cazul suspiciunii de toxiinfecție alimentară la liceul din satul Cioc-Maidan, raionul Comrat. Directorul general ANSA, Vladislav Cotici anunță că la moment mai mulți elevi care au avut de suferit pe marginea cazului rămân spitalizaţi, iar starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

Urmare a anchetei epidemiologice comune cu reprezentanții ANSA și ANSP, care a inclus investigații de laborator efectuate în baza mostrelor prelevate din probele diurne – bucate preparate lavaje de sanitație de pe întreg fluxul tehnologic, s-a constat că motivul a fost cauzat de prezența Staphylococcus aureus în unul din produse alimentare preparate în cadrul blocului alimentar, se arată în comunicatul ANSA.

La fel, prin investigații de laborator, s-a constatat că materia primă de origine animală și vegetală livrată de agentul economic atât la liceu, cât și la instituția preșcolară din localitate, respectau cerințele actelor normative în vigoare, a mai spus Vladislav Cotici.

Menționăm că activitatea blocului alimentar este sistată în continuare și sunt organizate activități de igienizare generală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: