image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputat: Alegerile anticipate ar putea să nu schimbe esențial configurația din viitorul Parlament

Alegerile anticipate ar putea să nu schimbe esențial configurația din viitorul Parlament, ba chiar ne-am putea pomeni cu o majoritate care să întoarcă RM pentru încă patru ani cu fața spre Est. De această părere este liderul democraților, Pavel Filip, și a fost expusă în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

„Alegerile anticipate trebuie văzute ca demolarea unei clădiri prin explozie controlată. Eu am impresia că noi acum vrem să demolăm o clădire, dar fără explozie controlată, și atunci când se prăbușește astfel o clădire provoacă multe pagube în jur. De aceea consider că trebuie să existe un dialog și o foaie de parcurs care să ne arate unde ne mișcăm și unde ajungem”.

Potrivit liderului PD, la momentul actual cei care își doresc tranșant anticipate alunecă în extreme. „Mie mi s-a creat impresia că atunci când se spune ori avem un guvern susținut de o majoritate ori mergem la anticipate, alunecăm în extreme. Înțeleg ipoteza, că vrem să mergem la anticipate, să venim cu o majoritate, ca să putem face reforme, să mișcăm țara înainte. Dar înainte de asta trebuie să ai niște date inițiale Aș vrea să înțeleg care sunt acestea înainte de a ne porni la alegeri”, a spus Filip.

Prezent la emisiune, deputatul Igor Grosu, a fost întrebat, care ar fi răspunsul PAS, dacă Platforma DA ar prezenta o listă cu 36 de semnături în susținerea candidatului său la funcția de premier și ar mai avea nevoie doar de cele 15 ale PAS.

Igor Grosu a declarat că dacă acolo se vor regăsi semnături ale deputaților din Partidul Șor, Pentru Moldova, Pro Moldova ori PSRM, PAS nu ar accepta să discute. „Noi nu vedem nicio deosebire dintre Dodon și Șor după mariajul pe care l-au făcut recent. În 2019 a trebuit să recurgem la acel gest ca să scăpăm Moldova de Plahotniuc. Toată lumea a înțeles lucrul acesta. Acum trebuie să scăpăm Moldova și de Igor Dodon, prin anticipate”, a spus Igor Grosu.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a ținut să precizeze, că atunci când a venit cu inițiativa de a lansa o comunicare referitor la candidatura sa, s-a referit la PD, partidele pro-europene și societatea civilă.

Grosu a menționat că în aceste condiții oricum nu s-ar găsi numărul necesar de voturi.

„Dar poate este și cineva care, așa cum spunea un înaintaș, nu poate toată viața rămâne socialist, poate s-ar găsi acolo 10 -12 oameni care să dorească ca țara asta să iasă din criza sănitară, economică. Trebuie să ne gândim și la situația ca RM să nu intre în acel blocaj de care vorbea anterior Pavel Filip”, a spus Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: