image
Sursa foto: border.gov.md

Încă 27 de teste PCR Covid-19 falsificate, ridicate la frontieră de stat

Alte 27 de persoane sunt documentate de oamenii legii pentru deținerea sau prezentarea testelor PCR Covid-19 falsificate la frontiera de stat. Ilegalitățile au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute, la trecerea frontierei de stat prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Criva și PTF Palanca.

Poliția de Frontieră informează că 12 teste falsificate au fost depistate la pasagerii rutei Polonia – Moldova, toți fiind cetățeni moldoveni care reveneau acasă în ajunul Paștelui. Pentru toți s-a impus regimul de autoizolare pentru 14 zile, fiecare completând fișa epidemiologică, precum și fiecare s-a ales cu proces penal pentru deținerea actelor false.

Odată cu prelungirea măsurii de prezentare a rezultatului negativ al testului PCR Covid-19, document care scutește persoana de la regimul de autoizolare pentru 14 zile pe teritoriul Republicii Moldova, mulți din cetățeni apelează la falsificarea acestora.

În acest context Poliția de Frontieră solicită călătorilor să fi responsabili și prudenți, deoarece Covid-19 nu a dispărut și în continuare prezintă un pericol pentru sănătate. Precizăm că ilegalitatea cade sub incidența prevederilor Codului Penal, unde persoana riscă o amendă în mărime de 32 500 de lei sau închisoare de până la 2 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: