image
Sursa foto: jurnal.md

De la începutul anului, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 15 miliarde de lei, cu peste 23% mai mult ca în 2021

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat efectuate pe parcursul săptămânii precedente se ridică la peste 684 de milioane de lei, mai mult cu 20,5 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, anunță Serviciul Vamal.

De către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 17,9 milioane de lei, ceea ce reprezintă 2,6 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 541 declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 86 747 de traversări. 

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 38 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 95 de mii de lei. 

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 15 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 23,8 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

comentarii: