image
Sursa foto: gov.md

LIVE: Guvernul, convocat în ședință matinală, înainte de examinarea moțiunii de cenzură la Parlament; Ce e pe ordinea de zi

Guvernul se întrunește în ședință la ora 8:00. Se întâmplă în contextul în care la ora 10:00, la Parlament, vor avea loc dezbaterile asupra moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului.

Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte de legi, printre care: numiri sau demiteri; modificarea unor hotărâri ale Guvernului; modificări legislative privind compensațiile sociale; aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul RM şi cel al Ucrainei privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor; abrogarea unei hotărâri a Guvernului privind modul de desfăşurare a concursului pentru obţinerea licenţei de comercializare a resturilor şi deşeurilor de metale feroase şi neferoase, dar și unul cu privire la organizarea şi funcţionarea Inspectoratului General al Poliţiei.

Ședința de la 8:00 a fost anunțată în scurt timp după ce s-a anunțat că la 10 va avea loc ședința Parlamentului, unde va fi examinată moțiunea de cenzură înaintată de fracțiunea PSRM.

Socialiștii au venit cu moțiunea asupra activității Guvernului în contextul angajării răspunderii în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură.

Ieri Maia Sandu le-a propus socialiștilor să-și retragă moțiunea de cenzură, iar premierul în schimb își asumă public angajamentul că după ce acest lucru se întâmplă va expedia Comisiei de la Veneția legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, privind mecanismul de desemnare a candidaților la funcția de procuror general.

PSRM a respins propunerea premierului, insistând pe retragerea inițiativei de asumare a răspunderii.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: