image
Sursa foto: Getty Images

Sergio Busquets şi Sergio Ramos vor fi jucătorii cu cele mai multe prezenţe în El Clasico, duminică

La primul Clasico din acest sezon, programat duminică, pe Camp Nou, de la ora 17:15, mijlocaşul Sergio Busquets şi fundaşul Sergio Ramos sunt jucătorii cu cele mai multe prezenţe în marele duel dintre FC Barcelona şi Real Madrid.

Ramos se va afla pe teren la un asemenea meci pentru a 39-a oară în carieră şi îi va depăşi astfel pe Andres Iniesta şi Leo Messi, care au câte 38 prezenţe. În schimb, Busquets va juca pentru a 34-a oară în El Clasico.

Primul Clasico pentru Ramos a avut loc pe 19 noiembrie 2005, când Barcelona s-a impus cu 3-0 pe Santiago Bernabeu, iar ultimul s-a disputat în mai 2018, când s-a înregistrat o remiză, scor 2-2, pe Camp Nou.

Fundaşul madrilen a fost eliminat de şase ori în confruntările cu marea rivală, dar a şi marcat 4 goluri contra calatanilor.

Busquets nu a înscris şi a fost eliminat o dată, în 2009.

Un alt jucător al actualei campioane din La Liga, Gerard Pique, va ajunge duminică la 30 meciuri şi îi va egala pe Alfredo di Stefano, Emilio Butragueno şi Cristiano Ronaldo.

De la madrileni, printre jucătorii cu mare experienţă în duelurile cu Barcelona se numără Benzema (28) şi Marcelo (27).

Recordul de prezenţe în Barcelona-Real este deţinut de fostul fundaş madrilen Manuel Sanchis (43), urmat de Francisco Gento (42) şi de Xavi Hernandez (42).

Golgheterul absolut din El Clasico este Lionel Messi (26 de goluri), însă argentinianul nu va juca duminică, din cauza accidentării la braţul drept. Starul catalanilor e urmat de Alfredo Di Stefano şi Cristiano Ronaldo, ambii cu 18 reuşite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: