image
Sursa foto: captură video Jurnal.md

Pavel Filip: „Plahotniuc l-a trimis pe Candu să ceară ajutor financiar pentru partid de la Șor”

După ce Guvernul Filip a demisionat în iunie 2019, iar fostul lider PD Vladimir Plahotniuc a fugit peste hotare, lăsând partidul fără conducere și într-o situație tensionată, Plahotniuc l-ar fi trimis pe Adrian Candu să ceară ajutor financiar de la Ilan Șor. Despre aceasta a vorbit liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Pavel Filip a mai declarat că astfel în prezent s-a dus la scindarea partidului, după ce Adrian Candu ar fi luat un drum greșit.

„Când am venit la conducerea Partidului Democrat mi-am propus să schimb unele principii și strategii pe care se baza funcționarea partidului și oamenii care vor rezista pe această platformă, vor rămâne în partid, După ceva timp Domnul Candu a început să meargă prin raioane cu grupuri de deputați să facă mese de sărbătoare”, a declarat Pavel Filip.

Acesta a mai spus că în luna decembrie curent a avut discuții cu Adrian Candu, unde Candu a recunoscut că a cerut ajutor pentru finanțarea partidului de la Plahotniuc, însă acesta l-a trimis la Ilan Șor. lucru care nu a fost acceptat de Adrian Candu.

Am avut multe discuții cu Candu și am încercat să ajungem la un numitor comun, dar atunci domnul Candu mi-a spus că a discutat cu Plahotniuc și că acesta i-a spus că nu-l va ajuta însă l-a îndemnat să se adreseze la Șor. Candu a spus atunci că la Șor nu vrea să apeleze. După aceasta a apărut și istoria cu Rotchild. Mie nu mi-a plăcut, și chiar am suferit. Din acel moment drumurile noastre au mers diferit”, susține Filip.

Amintim că la data de 19 februarie curent, șase deputați au anunțat că pleacă din PD, invocând presiuni și declarându-se împotriva negocierii unei coaliții de guvernare cu PSRM, iar peste o zi au creat grupul parlamentar Pro-Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: