image
Sursa foto: usembassy.gov

Ambasada SUA în Republica Moldova a emis o alertă de securitate privind tensiunile din Orientul Mijlociu

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău, a emis astăzi o alertă de de securitate adresată cetățenilor americani, în urma tensiunilor crescute din Orientul Mijlociu.

Ambasada SUA le reamintește cetățenilor americani nevoia de precauție și conștientizare a securității personale, precum și revizuirea procedurilor, așa cum este prezentat în Ghidul de Călătorie al Departamentului de Stat la nivel mondial. Ambasada va continua să examineze situația și va furniza informații suplimentare, după caz”, se precizează în text.

Relațiile între SUA și Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacție, Iranul a lansat mai multe rachete care au vizat două baze americane ale SUA din Irak.

Totodată, un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, marți noaptea. Occidentul susține că avionul a fost doborât de o rachetă iraniană, din greșeală. Teheranul respinge însă aceste informații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: