image
Sursa foto: Profimedia

Barcelona și Getafe, acuzate că s-au înțeles să facă egal. “Au lipsit doar săruturile” Reacția lui Xavi

Getafe și Barcelona au remizat, scor 0-0, în penultima etapă din LaLiga. Ambele echipe au fost acuzate că s-au înțeles pentru acest rezultat de egalitate convenabil.

Getafe avea nevoie de un rezultat de egalitate pentru a fi sigură de menținerea în prima ligă, iar Barcelona avea nevoie de un punct pentru a-și garanta locul doi în clasament.

A fost o partidă foarte liniștită, singurul aspect notabil fiind accidentarea lui Memphis Depay, în minutul 70.

Raportul șuturilor pe poartă a fost 3-1 pentru Getafe, iar raportul ocaziilor de gol a fost 9-5 pentru gazde. Barcelona a avut o posesie a mingii de 71%.

Nu a fost nicio ocazie clară de gol în confruntarea de pe “Coliseum Alfonso Perez”. În ultimele 30 de minute, Getafe s-a limitat să se apere pe două linii, în timp ce FC Barcelona a pasat la 20 de metri de poartă, fără a crea pericol pentru David Soria.

Presa spaniolă, dar și fanii, au remarcat faptul că ambele echipe au avut un acord tacit pentru a încheia meciul la egalitate, scor 0-0.

În plus, în prelungirile partidei, Xavi a decis în mod surprinzător să-l introducă pe teren pe fundașul Mika Marmol (19 ani), un debutant în LaLiga.

“Când două echipe au nevoie de un punct pentru a-și îndeplini obiectivele, se întâmplă ce a putut fi văzut pe Coliseum. Un pact de neagresiune, în care tot ce au făcut jucătorii a fost să lase minutele să treacă. Și toată lumea a fost fericită la finalul zilei, fără stres.

Nu pot fi trase multe concluzii după acest meci. Getafe a rămas fidelă apărării solide, iar Barca nu a avut dorință. Singura problemă a fost accidentarea lui Memphis. A fost un 0-0 cântat de ambele echipe. La finalul partidei, a început petrecerea pe Coliseum. Au lipsit doar săruturile între cele două părți”, a scris Marca, în cronica meciului.

Getafe bifează al șaselea sezon consecutiv în LaLiga, iar contractul antrenorului Quique Sanchez Flores va fi prelungit.

De când a ajuns în premieră în prima ligă spaniolă, în 2004, Getafe a retrogradat o singură dată, în sezonul 2016-2017.

La finalul partidei cu Getafe, antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a declarat că echipa lui a îndeplinit “cerințele minime” pentru obiectiv.

Xavi a subliniat că FC Barcelona este obligată să se lupte pentru trofee în sezonul următor.

“Mereu vrem să câștigăm, dar acest rezultat de egalitate era suficient. Am îndeplinit cerințele minime pentru Barcelona, să ocupăm locul doi și să jucăm Supercupa Spaniei.

Cred că ambele echipe au vrut să câștige. În repriza a doua, ei nu ne-au presat, iar noi n-am atacat ca de obicei. Realitatea este că acest rezultat era favorabil ambelor echipe. Dar să vorbim despre ceva necurat, nu, nu.

De când am preluat echipa, am reușit o revenire remarcabilă. Acum trebuie să lucrăm pentru sezonul următor, visul meu este să câștig un trofeu”, a spus Xavi, citat de Marca.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: