image
Sursa foto: tpi.it

Capitala europeană unde se află cel mai mare târg de Crăciun; Scenă imensă și sute de spectacole pregătite pentru vizitatori

La începutul lunii decembrie, când atmosfera de iarnă își face simțită prezența, Europa caută căldura și lumina târgurilor de Crăciun pline de aromele de ciocolată caldă, vin fiert și castane prăjite și nelipsita turtă dulce. La fel este și în cel mai mare târg din Europa, unde o scenă imensă de 1.500 de metri pătrați va găzdui spectacolele a peste 700 de artiști. Iată în ce capitală se află acesta.

De la mijlocul lunii noiembrie, multe orașe europene s-au transformat într-un mic univers de Crăciun cu căsușe, lumini și colinde. Originea acestor târguri de Crăciun datează din secolul al XVI-lea, iar Austria, Germania și Franța sunt țările cu cea mai veche tradiție.

Anul acesta, cel mai mare târg de Crăciun este în Italia, la Roma. Christmas World este amenajat pe o suprafață de peste 30.000 de metri pătrați, mai mult decât dublu față de ediția precedent. 700 de artiști vor susține spectacole pe o scenă imensă de 1.500 de metri pătrați, iar printre numeroasele noutăți ale evenimentului din acest an se numără decorul fascinantului oraș Tokyo.

În târgul de Crăciun de la Roma a fost amenajată și „Holiday Street”, o stradă cu o succesiune de zone pitorești cu decoruri în stil pop, legate de Crăciun, unde vizitatorii își pot face fotografii. Zona Safari este o grădină zoologică luminoasă, populată de animale realizate cu tehnica felinarelor Zigong, în care toți copiii vor trăi adevărate aventuri de „exploratori”.

De asemenea, aici te poti plimba în cîteva ore prin mai multe orașe ale lumii. Ușile Christmas World se deschid spre Paris, cu dansatoare, prințese și melodii de cvartet, apoi vizitatorii pot ajunge la Berlin, în fața Porții Brandenburg, cu spectacole de dans fantastice, înainte de a se regăsi la Londra, cu dansatori, coruri gospel, musicaluri și magicieni, iar cei care vor să patineze o pot face la New York, notează rfi.ro.

De la târgul de Crăciun de la Roma nu putea lipsi satul lui Moș Crăciun, pe care îl traversează alături de spiridușii săi, la bordul unui trenuleț pentru a-i saluta pe toți copiii prezenți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: