image
Sursa foto: The Center for Whale Research

Imagini sfâșietoare: O balenă nu vrea să se despartă de puiul ei mort și îl cară după ea de 9 zile

O orcă își cară după ea puiul mort, de mai bine de nouă zile. Cercetătorii de la Sounwatch research au pornit într-o misiune pentru a găsi balena și au descoperit-o în apropiere de Insulele Southern Gulf din British Columbia.

Balena, denumită J35, călătorește înconjurată de familia sa și încă își mai cară puiul mort după ea.

„Puiul de balenă este în mod evident în stare de descompunere și începe să își piardă forma rigidă”, a declarat Taylor Shedd, unul dintre cercetători, citat de Digi24.

Puiul de balenă a supraviețuit doar o jumătate de oră după naștere. El este primul pui de balenă ucigașă din ultimii trei ani care se naște în zonă. Din cauza lipsei hranei, balenele ucigașe nu mai pot naște pui sănătoși.

Prima dată, balena și puiul ei au fost văzuți în urmă cu o săptămână, în apele de pe coasta Victoriei, tot în British Columbia.

Shedd spune că balena își împinge puiul cu nasul, cu capul sau uneori îl cară în gură.

„A călătorit în fiecare zi. Este incredibil de trist. Nu vreau să îmi imaginez prin ce trece de îl cară după ea de nouă zile. Este oribil să se întâmple asta”, a mai declarat Taylor Shedd.

Oamenii de știință spun că balenele orca își jelesc puii morți deoarece au o legătură extrem de puternică cu aceștia, încă de când îi nasc. „Este un proces de jelire ce vedem. Știm că aceste balene sunt ființe foarte sociabile și au emoții puternice. Un pui de balenă nu se îndepărtează niciodată de mama lui”, adaugă Shedd.

balenabalena
balenabalena

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: