image
Sursa foto: jurnal.md

Chișinăul riscă să fie întroienit toată iarna! Utilaje de deszăpezire LIPSESC, iar autoritățile speră la... o iarnă blândă

Orașul Chișinău ar putea să stea întroienit toată iarna! Noile utilaje de deszăpezire sunt lipsă, deși încă vara au fost alocate 12 milioane de lei pentru procurarea acestora. Responsabilii de la Primărie stau cu speranța că omătul va fi mic și, în general, va fi o iarnă blândă.

Directorul EXDRUPO, Adrian Boldurescu, a explicat în cadrul ședinței operative a subdiviziunilor de la Primărie că licitația de procurare a utilajelor noi a fost organizată cu întârziere.

„Noi fără utilaje iarna asta avem riscul, în cazul căderilor abundente de zăpadă, să nu facem față nu din cauză că utilajele nu sunt pregătite. Utilajele sunt pregătite, dar problema este că ele sunt foarte vechi, din 2004, și pot ceda oricând”, a spus șeful Regiei EXDRUPO.

Problema ar putea fi gravă, dar Boldureascu mizează pe faptul ca iarnă va fi mai blândă.

„Dacă dacă vom avea o iarnă mai slabă, mai blândă, atunci sunt sigur că vom face față. Dacă însă vom avea precipitații abundente sau cel puțin ca finalul iernii trecute... O spun nu pentru a fugi de responsabilitate, dar pentru a atenționa că există riscul ca să nu facem față. Toate utilajele regiei Exdrupo au rama sudată”, a precizat Boldurescu.

Potrivit șefului Direcţiei transport, Vitalie Butucel, vinovat de situația creată se face anume EXDRUPO.

„Până la acestă propunere care a venit de la Direcția transport, nici administrația EXDRUPO nu și-a manifestat nicidecum această inițiativă, unu la mână. Doi la mână, chiar în procesul formării caietului de sarcini foarte greu s-a expus și EXDRUPO pe acest fapt. Până în acest an, lucrând la Direcția transport, eu nu am văzut nicio inițiativă de a fi procurate aceste autospeciale. Acum cineva își face griji pe loc drept”, a spus șeful Direcției Transport.

Viceprimarul Nistor Grozavu știe în ce constă problema - un agent economic a contestat caietul de sarcini.

„Licitația a fost anunțată pentru a procura acestă tehnică, însă este o contestație depusă vizavi de caietul de sarcini. S-ar fi făcut un caiet de sarcini sub un simplu potențial producător de tehnică”, a spus Grozavu.

În opinia primarului interimar, Ruslan Codreanu, o soluție ar fi implicarea unor antreprenori din Chișinău. Aceștia sunt deja identificați, spune șeful Direcției asistență juridică, Valeriu Bogdan.

Pentru procurarea utilajelor noi de deszăpezire au fost alocate 12 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: