image
Sursa foto: jurnal.md

Prima ședință a comisiei speciale privind situația de la Calea Ferată; Ce decizii au fost luate

Membrii Comisiei speciale privind analiza situației dezastruoase de la întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” s-au întrunit, astăzi, în prima ședință.

Membrii comisiei au optat pentru identificarea cât mai rapidă a soluționării problemei ce ține de salariile restanțiere a angajaților care constituie 35,4 milioane de lei.

A fost propus și un plan de acțiuni care include colaborarea cu organele speciale pentru identificarea tuturor circumstanțelor care au dus la instabilitatea financiară, carențe la capitolul gestionare și privind activitatea defectuoasă a întreprinderii.

Comisia a decis că urmează să fie transmisă o listă de solicitări către Centrul Național Anticorupție, Serviciul de Informații și Securitate, Ministerul Afacerilor Interne și Procuratura Generală. Printre acestea se regăsesc Raportul financiar pentru anii 2010-2020 și lista activelor imobile și mobile, inclusiv neutilizate.

Totodată, a fost cerută poziția Agenției Proprietății Publice cu referire la absența unui director general al întreprinderii, în contextul în care deja de 14 luni nu s-a organizat un concurs de angajare în această funcție.

Calea Ferată avea, la sfârșitul lui 2020, o datorie creditoare de 459,4 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: