image
Sursa foto: Jurnal.md

Patru consilieri municipali de la PAS pleacă din CMC pentru fotoliul de deputat; Cine e noul președinte al fracțiunii

Patru din cei cinci consilieri municipali ai PAS au ales să plece din Consiliul Municipal Chișinău pentru mandatul de deputat.

Este vorba Vasile Grădinaru, Angela Munteanu Pojoga, Alexandru Trubca și Ina Coșeru.

Zinaida Popa, vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, responsabilă de problemele funciare, a decis să renunțe la fotoliul de deputat în Parlament și rămâne în Consiliul Municipal Chișinău.

„Nu am fugit niciodată după funcții mari, consider că este important ca fiecare să contribuie acolo unde poate și se simte confortabil, pentru că astfel ne vom face lucrul bine”, a comentat Zinaida Popa.

În calitate de președinte al fracțiunii a fost ales Roman Cojuhari care nu a candidat la alegerile parlamentare.

„Văzând ce se întâmplă în municipiul Chișinău, nu am putut să plec undeva mai sus fără a duce la bun sfârșit proiectele începute în capitală. Faptul că noi scădem numeric nu înseamnă că vom scădea și din calitatea lucrurilor făcute pentru locuitorii municipiului Chișinău. Un șir de probleme pe care le-am abordat într-un an și jumătate au ajuns în impas și anume din motive ce țin de competența legislativului. În continuare, având un Parlament bine intenționat și în special colegi din fracțiune care merg în Parlament, vom putea soluționa și aceste probleme”, a menționat Roman Cojuhari.

Din noua componență a fracțiunii PAS din CMC fac parte consilierii Roman Roșca, Dumitru Ivanov, Ion Bindiu și noul consilier Anatolie Umaneț.

Noutăţile partenerilor

comentarii: