image
Sursa foto: profimedia.cz

Țara în care au fost epuizate din nou stocurile de hârtie igienică de teama unui al doilea val al pandemiei

Premierul australian Scott Morrison califică drept ridicolă panica celor care cumpără în exces hârtie igienică. Acesta a făcut declarațiile după ce mai multe supermarketuri de la antipozi au pus limite de vânzare pentru hârtia igienică.

În anumite zone ale Australiei, cumpărătorii au epuizat stocurile de teama declanşării unui al doilea val de infectări cu COVID-19. „Sunt sigur că o să treacă, aşa cum s-a întâmplat şi data trecută”, a spus premierul.

Morrison a avut aceeaşi poziţie şi la începutul izolării, când supermarketurile din Australia s-au confruntat cu o situaţie similară.

Însă, în urma isteriei provocată de pandemia de COVID-19, oamenii din întreaga lume au fugit în magazine pentru a cumpăra toate cele necesare pentru a se izola în casă, potrivit Mediafax.

Dintre toate produsele pe care cetăţenii tuturor ţărilor din lume le-au cumpărat în această perioadă, hârtia igienică pare să fie cea mai populară, multe magazine rămânând fără stocuri. Pentru a mai calma puţin spiritele, dar şi cumva pentru a ironiza această situaţie, Ben Sassoon şi Sam Harris, listaţi drept autori pe pagina oficială, au dezvoltat site-ul howmuchtoiletpaper.com, unde poţi calcula câte zile îţi ajunge hârtia igienică pe care o ai în casă.

Site-ul „How much toilet paper?” este unul simplu, dar care oferă funcţionalitate avansată pentru cei care vor să calculeze cu exactitate fiecare pătrăţel de hârtie igienică. Pentru a calcula cât de mult îţi ajunge hârtia igienică pe care o ai, este de ajuns să introduci numărul de role pe care îl deţii şi câte vizite la baie faci în medie. Astfel, poţi afla rapid o estimare pentru o persoană pentru numărul de role disponibile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: